Kennismaking

In 1992 ben ik, Ria Penders, deze praktijk gestart. Intussen werk ik samen met drie collega’s. Deze collega’s volgen de opleiding tot kPNI therapeut of hebben deze al afgerond.

Het team

Ria Penders

Ria Penders

Al vanaf begin jaren 70 heb ik mij verdiept in de ecologische voeding, complementaire geneeskunde en het gebruik van voeding als therapie. Na de opleiding Voeding & Diëtetiek ben ik gaan werken in het onderwijs en de psychiatrie. Ruim vijftien jaar heb ik lesgegeven aan de Academie voor Natuurgeneeskunde en Homeopathie. Na een specialisatie in de orthomoleculaire voedingstherapie werd ik gedurende enkele jaren docent aan de Opleiding tot Orthomoleculair Therapeut.
Verdieping in de Psycho-Neuro-Immunologie heeft een extra dimensie gegeven. Door het bestuderen van evolutionaire geneeskunde ben ik uitgekomen bij wat we oorspronkelijk aten. Deze voeding legt een basis voor een optimale gezondheid.

Ik ben lid van:

  • Netwerk Orthomoleculair Diëtisten (NOD)
  • Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG)
  • Nederlandse Vereniging voor Diëtisten (NVD)

In 2014 is een artikel gepubliceerd van een gecontroleerde wetenschappelijke studie over de effecten van paleolithische voeding op de gezondheid. Ik ben daar een van de onderzoekers en auteurs van.
Het artikel is te lezen op Lipidworld. De Nederlandse samenvatting en achtergrondinformatie over het onderzoek zijn te lezen op de website van het Louis Bolk Instituut.

Voeding die onze verre voorouders al aten (o.a. groenten, vlees, vis, eieren, noten, fruit), lijkt het risico te verminderen op hart- en vaatziekten en diabetes. Dat blijkt uit onderzoek naar de effecten van paleolithische voeding (oervoeding) van het Louis Bolk Instituut onder personen met kenmerken van het metabool syndroom.

Bo Schumacher

Bo Schumacher

Tijdens de studie Voeding en Diëtetiek leerde ik Ria kennen. Haar passie en kennis raakte mij zo ontzettend dat ik hetzelfde pad ben gaan bewandelen als zij. Sinds mei 2018 heb de opleiding klinische Psycho-Neuro-Immunologie afgerond.

Tijdens het consult kijk en luister ik naar de persoon en alles wat er op dat moment speelt in iemand zijn leven. Voeding, sociale contacten, werk en omgeving zijn bijvoorbeeld een paar factoren waar we samen naar kijken, die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
Voeding is niet alleen belangrijk voor je lichaam maar ook voor je geest en ziel. Door yoga kwam ik in aanraking met de eeuwenoude geneeswijze Ayurveda. Hierdoor kreeg ik een extra invalshoek op gezondheid.

Ik ben lid van:

  • Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG)

Boschumacher.com 

Corinne Pool

Corinne Pool

Tijdens het laatste jaar van de opleiding Voeding en Diëtetiek heb ik mijn stage mogen lopen bij Ria in de praktijk. Tevens ben ik afgestudeerd onder begeleiding van Ria. Ik heb hier ontzettend veel geleerd over haar werkwijze. Ook heb ik toen de opleiding ’Orthomoleculaire Geneeskunde’ afgerond.  De opleiding ’klinische Psycho Neuro Immunologie’ (kPNI) gaat nog verder in op de optimale werking van het lichaam en de invloeden van buitenaf. Hier komen alle facetten van een gezond leven samen: zoals bijvoorbeeld het belang van een goede nachtrust, ontspanning en voldoende energie hebben om het leven te leiden wat bij je past, waar voeding een belangrijke basis voor vormt. Dit is ook wat me het meeste aanspreekt om als orthomoleculair diëtist volgens de kPNI te werken. Voeding als basis en samen naar alle onderdelen van het leven kijken welke basis geven voor een goede gezondheid!

Ik ben lid van:

  • Netwerk Orthomoleculair Diëtisten (NOD)
  • Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG)

Corinnepool.nl 

Iris Blaauboer

Na het afronden van mijn HBO- verpleegkunde in 2007 ben ik werkzaam als Wijkverpleegkundige bij de Evean Thuiszorg.
Sinds 2012 heb ik mij gespecialiseerd in de oncologie. Ik begeleid mensen tijdens hun ziekte en/of stervensproces in de thuissituatie.
Tijdens mijn werkzaamheden als oncologieverpleegkundige is bij mij de interesse gewekt naar een gezonde levensstijl. Hoe kan het dat mensen op jonge leeftijd ziek worden en uiteindelijk zelfs ongeneselijk ziek zijn?
Ik kwam in aanraking met Ria Penders. Zij adviseerde mij de opleidingen aan Natura Foundation.
Sinds 2014 ben ik Orthomoleculair therapeut en in 2016 heb ik de k-PNI (klinische Psycho-Neuro-Immunologie), aan Natura Foundation, afgerond.
Vanaf heden kan ik eindelijk antwoord geven op de vele vragen omtrent (on)gezond zijn en hier middels
praktisch advies positieve verandering in brengen. De opleidingen en ervaring in de wijk geven mij de handvatten om mensen te begeleiden naar een betere gezondheid. Door middel van onderzoek, gericht op de klachten gaan wij samen op zoek naar de oorzaak van de disbalans in het lichaam. Bij het herstellen van deze disbalans begeleid ik mensen met juiste voeding, beweegadvies, soms
aanvullende suppletie en het gelukkig/gezond houden van de geest.

© Copyright - Orthomoleculaire Diëtistenpraktijk Ria Penders | Door See Design