Kennismaking

Op dit moment is de praktijk gesloten.

Per 1 juli 2021 heb ik, Bo Schumacher, de praktijk overgenomen van Ria Penders.

Ria heeft haar praktijk in 1992 opgericht. Corinne en ik zijn de afgelopen jaren onder haar hoede genomen, ingewerkt en geadviseerd. Ria heeft nog steeds een ondersteunde rol in onze praktijk.

Corinne en ik hebben ook de kPNI opleiding bij Natura Foundation afgerond.

Het team

Bo Schumacher

Tijdens de studie Voeding en Diëtetiek leerde ik Ria kennen. Haar passie en kennis raakte mij zo ontzettend dat ik hetzelfde pad ben gaan bewandelen als zij. Sinds mei 2018 heb de opleiding klinische Psycho-Neuro-Immunologie afgerond. Tijdens het consult kijk en luister ik naar de persoon en alles wat er op dat moment speelt in iemand zijn leven. Voeding, sociale contacten, werk en omgeving zijn bijvoorbeeld een paar factoren waar we samen naar kijken, die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Voeding is niet alleen belangrijk voor je lichaam maar ook voor je geest en ziel. Door yoga kwam ik in aanraking met de eeuwenoude geneeswijze Ayurveda. Hierdoor kreeg ik een extra invalshoek op gezondheid.

Ria Penders

Al vanaf begin jaren 70 heb ik mij verdiept in de ecologische voeding, complementaire geneeskunde en het gebruik van voeding als therapie. Na de opleiding Voeding & Diëtetiek ben ik gaan werken in het onderwijs en de psychiatrie. Ruim vijftien jaar heb ik lesgegeven aan de Academie voor Natuurgeneeskunde en Homeopathie. Na een specialisatie in de orthomoleculaire voedingstherapie werd ik gedurende enkele jaren docent aan de Opleiding tot Orthomoleculair Therapeut.
Verdieping in de Psycho-Neuro-Immunologie heeft een extra dimensie gegeven. Door het bestuderen van evolutionaire geneeskunde ben ik uitgekomen bij wat we oorspronkelijk aten. Deze voeding legt een basis voor een optimale gezondheid.

Ik ben lid van:

  • Netwerk Orthomoleculair Diëtisten (NOD)
  • Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG)
  • Nederlandse Vereniging voor Diëtisten (NVD)

In 2014 is een artikel gepubliceerd van een gecontroleerde wetenschappelijke studie over de effecten van paleolithische voeding op de gezondheid. Ik ben daar een van de onderzoekers en auteurs van.
Het artikel is te lezen op Lipidworld. De Nederlandse samenvatting en achtergrondinformatie over het onderzoek zijn te lezen op de website van het Louis Bolk Instituut.

Voeding die onze verre voorouders al aten (o.a. groenten, vlees, vis, eieren, noten, fruit), lijkt het risico te verminderen op hart- en vaatziekten en diabetes. Dat blijkt uit onderzoek naar de effecten van paleolithische voeding (oervoeding) van het Louis Bolk Instituut onder personen met kenmerken van het metabool syndroom.

Corinne Pool

Corinne Pool

Tijdens het laatste jaar van de opleiding Voeding en Diëtetiek heb ik mijn stage mogen lopen bij Ria in de praktijk. Tevens ben ik afgestudeerd onder begeleiding van Ria. Ik heb hier ontzettend veel geleerd over haar werkwijze. Ook heb ik toen de opleiding ’Orthomoleculaire Geneeskunde’ afgerond.  De opleiding ’klinische Psycho Neuro Immunologie’ (kPNI) gaat nog verder in op de optimale werking van het lichaam en de invloeden van buitenaf. Hier komen alle facetten van een gezond leven samen: zoals bijvoorbeeld het belang van een goede nachtrust, ontspanning en voldoende energie hebben om het leven te leiden wat bij je past, waar voeding een belangrijke basis voor vormt. Dit is ook wat me het meeste aanspreekt om als orthomoleculair diëtist volgens de kPNI te werken. Voeding als basis en samen naar alle onderdelen van het leven kijken welke basis geven voor een goede gezondheid!

Ik ben lid van:

  • Netwerk Orthomoleculair Diëtisten (NOD)
  • Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG)

Corinnepool.nl 

© Copyright - Orthomoleculaire Diëtistenpraktijk Ria Penders | Door See Design